«

»

Jun 05

Girl Geek Dinners besøker SAFER og Laerdal Medical 

 

18. juni er det duket for det siste Girl Geek Dinner-arrangementer før sommerferien. Riktignok håper vi å kunne invitere alle til en event under ONS i august, så det er bare å følge med. Påmelding åpner 10. juni kl 09.00.

Safer og Laerdal Medical inviterer oss til en kveld med visjonen «Helping save lives» som overorndet tema. Midt i Stavanger gjøres det utrolig viktig arbeid for å redde liv når uhellet først er ute ved å sikre kunnskap om hva man skal gjøre dersom man havner i situasjoner der det kreves kunnskap og handlingskompetanse om førstehjelp. Dette arbeidet skaper resultater hjemme i vår egen region, men ikke minst ute i verden. Vi får lære mer om hva Laerdal og SAFER gjør, og vi skal få demonstrert en medisinsk simulering med høyteknologisk utstyr. Utstyr som er utviklet her i Stavanger.

 Om Laerdal Medical: Laerdal ble etablert i 1940 og var den første tiden produsent av leketøy i myk plast. Etterhvert viste det seg at kunnskapen om dette materialet kunne benyttes på andre områder, og førstehjelpsdukken Anne ble til. I dag utvikler Laerdal Medical produkter som skal bidra til økt kunnskap om  HRL (hjerte- og lungeredning), avansert livredning, luftveishåndtering, immobilisering, traumetrening, overvåkning, defibrillering og simuleringstrening. (www.laerdal.com)

Om SAFER: SAFER står for Stavanger Acute medicine Foundation for Education and Research og ble opprettet i 2012. Stiftelsen samarbeider med Universitetet i Stavanger, Stavanger Universitetssykehus og Laerdal Medical, og skal styrke akuttmedisinsk opplæring og pasientsikkerhet, i første rekke gjennom å stimulere kompetanseutvikling av aktuelt personell hos de tre initiativtakerne. (www.safer.net)