«

»

Jul 30

Fra drømmen om å bli ballettdanser til doktorgrad om Thorium

Blogger og kjernefysiker Sunniva Rose besøker Girl Geek Dinners Stavanger  den 27 august!

Sunniva  jobber som doktorgradsstipendiat (forsker) i kjernefysikk ved Universitetet i Oslo. Da hun var liten trodde hun at hun skulle bli danser  – men 17 år gammel gjorde hun en helomvending og bestemte seg  for at det var fysikk hun skulle studere. 

Hun skriver på bloggen sin: ” Jeg følte meg generelt ikke som noen fysiker, det var liksom ikke plass til meg, med vesken full av rosa lipgloss, høye hæler, og danselærerjobb på si. Men det var to kurs som gjorde at jeg virkelig fant ut av hva jeg ville drive med: FYS1010 og FYS3320. Spesielt sistnevnte: «Dette er utfordringene våre, her er mulige løsninger, her er beregningene, dette er mulig og dette er faktisk fysisk umulig», et deilig kurs om energiutfordringer og realistiske løsninger på disse (hun anbefaler for øvrig i denne sammenhengen  “Fysikk og energiresurser” og  “Sustainable energy without the hot air”). Så hva er en realistisk løsning? Jo, per i dag: kjernekraft. Og  da løsnet det for meg – jeg er ikke teoretiker, og ikke noen klassisk eksperimentalist, jeg er et sted i mellom, eller muligens utenfor; jeg ville gjøre anvendt fysikk, og jeg ville lære MYE MER om kjernekraft. “

Den 27 august skal altså Sunniva til Stavanger, og har tilbudt seg å bruke kvelden sin sammen med oss i GGDS. Så 27/8 kl 18 har vi vært heldige og har fått lov til å låne lokaler i Sølvberget i Stavanger til en meget rimelig penge (tusen takk til Øyvind Berekvam!) – og kosten dekkes av IKT Norge (takk, Per Morten og Heidi og Torgeir!).

Siden dette ikke er et “vanlig” GGDS treff der en bedrift inviterer oss inn, så må vi denne gangen betale hver for oss dersom vi skal ha mat eller drikke. Dette er jo i selveste ONS uka og byen syder av liv – så etter treffet håper jeg mange av dere har anledning til å bli med ned i vågen for litt mingling og prat om både kjernefysikk, sko, blogging og annet.

Bloggen til Sunniva finner dere her.

http://rose-blogg.blogspot.no/